Gambar ihsan dari pexels.com Ini pengalaman saya yang telah saya lalui selama pembabitan saya membuat kek. diharap perkongsian ini dapat membantu saudara sekalian untuk dijadikan panduan. kalau nak tahu dalam banyak banyak kek, kek span lah kek yang paling stress untuk saya nak buat. Pernah satu hari itu saya dah buat 3 kali kek span, kali 3 itu pun masih tak jadi jadi....termenung lama saya memikirkan bahagian mana yang silap. Jadi bila saya perhatikan apa yang saya guna dengan apa yang resepi minta, saya akui memang ada silap saya. Pertama resepi itu tulis guna tepung halus, saya guna tepung serbaguna. Kedua, resepi itu tulis gula halus tapi saya guna gula kasar... Ketiga, saya letak airnya kemudian. Ha'a..itulah padahnya bila dah perasan jadi Chef.... Jadi kalau saudara saudari mahu buat kek sponge, perlu ikut panduan resepi yang disediakan ya. Kalau saudari tanya saya....untuk resepi kek sponge saya pakai resepi ini . Alhamdullilah setakat hari ini saya
This is about my passion of baking cake,decoration cake and Young Living essential oil is my lifestyle