Resepi kek carrot ini hanya memerlukan telur,gula, minyak, lobak merah, kismis, walnut dan tepung, sedikit baking soda dan soda bikarbonat. Untuk pastikan kek carrot kita lembut dan lembab ialah dengan- pastikan lobak diserat kemudian direndam selama 3 minit dalam air panas, ditapis airnya. putarkan mesin pemutar pada kelajuan tinggi untuk adunan telur dan gulanya sehingga bertukar warna cerah sikit dan gebu. pastikan telur guna Gred A pastikan kita letakkan minyak secara perlahan-lahan ditepi mangkuk adunan yang sedang berpusing. Gunakan whisk untuk meratakan lobak merah,kismis dan walnut . Putarkan mesin dalam 2-3 minit untuk ratakan tepungnya,selepas letakkan bahan bertepung (tepung,soda bikarbonat dan baking powder) Kek carrot ini tidak memerlukan masa yang lama untuk masak. Untuk ketuhar saya ianya memerlukan 35minit-40minit dengan suhu 180 celsius. Jika saya menggunakan loyang 6 inci bulat, (untuk 1 adunan-8inci) maka masanya menjadi 50minit sebab acuannya men
This is about my passion of baking cake,decoration cake and Young Living essential oil is my lifestyle